Nieuws | Blijf op de hoogte

Regio Kampen-Zwolle maakt ruimte voor de IJssel

Om de regio Kampen-Zwolle te beschermen tegen het stijgende waterpeil van de IJssel, wordt ruimte gemaakt voor de rivier. Op 1 november kunnen bezoekers van het NVC-precongres met eigen ogen zien welke werkzaamheden in het enorme projectgebied van de IJsseldelta worden uitgevoerd.

5 papers over ‘ITS’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers die gaan over ITS. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

5 papers over ‘gedrag’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers die gaan over gedrag. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

5 papers over ‘de stad’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers, die gaan over de stad. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

20 papers geselecteerd voor presentatie op het NVC 2017

Op  donderdag 14 september heeft de Begeleidingscommissie voor de papers op het Nationaal verkeerskundecongres zich gebogen over ruim zo’n 50 ingezonden bijdragen. Net als voorgaande jaren zijn er vanuit lokale-, provinciale- en rijksoverheden, adviesbureaus, kennisinstituten en andere onderdelen van de mobiliteitssector kennis- en ervaringspapers ingediend, evenals een aantal discussiepapers.  

Call for Papers NVC 2017 geopend!

Op 2 november 2017 vindt het jaarlijkse Nationaal verkeerskundecongres (NVC) plaats. Wilt u meebouwen aan het congres voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals? Deel uw kennis en ervaringen in een paperbijdrage. Zet uw werk en organisatie in de spotlight. Laat de verkeerskundesector groeien. Hoe wilt u dit jaar bijdragen? Kies uit drie papervormen: 

Terugblik Nationaal verkeerskundecongres 2016

Dagvoorzitters van het congres, Ineke Spapé en Ruben Loendersloot, mochten op 2 en 3 november tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2016 ruim 400 verkeers- en mobiliteitsprofessionals begroeten. Op het congres in IJsseldelta Center in Zwolle stond ontmoeten, verbinden en kennis delen centraal. Hierbij een terugblik.    

Blog | Lindy Molenkamp - Verrassende ontmoetingen (2)

Enkele jaren terug woonde ik vlakbij Diergaarde Blijdorp. "Onverwachte ontmoetingen" was een slogan op de posters, waarop in mijn herinnering nu eens een zeeschildpad figureerde, dan weer giraffes of een pasgeboren olifantje. Maar de ster van de dierentuin was de gorilla Bokito. De roemruchte zilverrug, waarmee een bezoekster, een van zijn grootste fans, een wel heel onverwachte ontmoeting had: zij werd door hem aangevallen en raakte ernstig gewond, menigeen zal zich dit incident herinneren.

VR-room | Beleef mobiliteit in virtual reality

Wat kan virtual reality betekenen voor mobiliteitsvraagstukken? In de Virtual Reality-room van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 hoort en ziet u de mogelijkheden. Op 3 november fietst u virtueel door de Assendorperstraat in Zwolle. U ziet de ontwikkeling van de fietsinfrastructuur vanaf de jaren zeventig tot het jaar 2040 voorbij trekken. In een andere beleving maakt u kennis met virtual reality voor het toetsen van verkeerssituaties op veiligheid.

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres