Nieuws | Blijf op de hoogte

Blog | Lindy Molenkamp - Verrassende ontmoetingen - 1

Er was een tijd, niet eens zo heel lang geleden, dat de meeste mensen zelden buiten de onmiddellijke omgeving van hun dorp kwamen. Verplaatsingen waren vooral te voet. Communicatie over grotere afstanden verliep per brief. In die vroegere wereld ontmoette de bewoner elke dag dezelfde mensen...

Keynote | Maarten van Rossem over infra en democratie

In de week van de presidentsverkiezing in Amerika sluit Maarten van Rossem op 3 november het Nationaal verkeerskundecongres 2016 af. Vaak gebruikt hij de (bedenkelijke) staat van de verke ersinfrastructuur in Amerika als metafoor voor het land en democratisch bestel. Nu Nederland voor de grootste vervangingsopgave ooit staat trekt hij een parallel. Hij geeft zijn visie op onze maatschappij, het bestuur en de r ol van overheid en de burger. 

Programma | Overzicht van Trendsessies

Naast het plenaire programma van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 bestaat het congres uit een 360-graden programma voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals. Alle kennis voor de praktijk komt aan bod. Zo zijn er Kennissessies met paperpresentaties (praktijkcases, onderzoek, vakkennis), Trendsessies (actuele onderwerpen) en Talentsessies (vergroten competenties en vaardigheden).

Dagvoorzitters: Ineke Spapé en Ruben Loendersloot

De dagvoorzitters van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 zijn Ineke Spapé en Ruben Loendersloot. Beiden zijn ervaren verkeers- en mobiliteitsprofessionals, door de wol geverfde debatleiders, en collega's met een hart voor het 'vak'. Samen met u gaan ze op zoek naar verbinding en samenwerking. Tijdens deze expeditie ontstaan verrassende ontmoetingen, nieuwe inzichten voor het dagelijks werk en komt er ruimte voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Keynote | Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap

De samenleving wordt steeds complexer. Dit dwingt tot  initiatief en het creëren van verbindingen en samenwerkingen. Hiervoor is het nodig om over de grenzen van de eigen vakdiscipline heen te kijken. Dat is moeilijk omdat we deze vaardigheid vaak niet hebben geleerd. In de keynote 'Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap' vertelt Jelle Dijkstra, lector aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden, hoe u deze vaardigheid kunt ontwikkelen en verbeteren.

Nieuwe collegetour-sessie: belang van de fiets in mobiliteit

Mobiliteitsprofessionals zetten steeds vaker ‘de fiets’ in om doelstellingen op het gebied van mobiliteit, ruimte, gezondheid en economie te realiseren. Tijdens deze NVC College Tour-sessie wordt ingezoomd op de relatie tussen fietsen en gezondheid.  De bijeenkomst is op 20 september van 10.00 tot 12.15 uur in Zwolle. Gastheer is Hogeschool Windesheim. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Call for Papers t/m 31 juli 2016 - Eerste papers ingeleverd

De eerste papers voor het Nationaal verkeerskundecongres 2016 zijn ingeleverd. De kennis varieert van bestemmingsonderzoek, floating car data tot aan praktijkproeven (in onder andere gemeente Amsterdam). Welke kennis zou u dit jaar met collega's, vakgenoten, de verkeerskundesector willen delen? Upload uw bijdrage uiterlijk 31 juli 2016. Kies uit één van de drie papervormen:

Meebouwen aan de inhoud van het congres?

Wilt u meebouwen aan het Nationaal verkeerskundecongres (NVC 2016)? Uw kennis en ervaringen presenteren en delen met vakgenoten? Schrijf een paper en lever deze uiterlijk 31 juli 2016 in. Vorig jaar waren er ruim 50 inzendingen. Van ITS en mobiliteitsgedrag tot P-routes voor de fiets en kennis over ov-vervoer voor senioren. Welke kennis gaat op 3 november 2016 in Zwolle delen met de verkeer- en mobiliteitssector?  Bekijk de Call for Paper-mogelijkheden of download de factsheet .

NVC College Tour 2016: Wegens succes herhaald: Bewonersparticipatie en Mobiliteit

Er was enorm veel belangstelling voor de sessie bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden over bewonersparticipatie en mobiliteit. Vandaar dat deze bijeenkomst in de herhaling gaat op 25 mei aanstaande. Toegang is gratis. De NVC College Tour 2015 is een serie bijeenkomsten waarbij studenten, verkeersprofessionals en boeiende sprekers elkaar ontmoeten, kennis delen en inspireren.

VOLG HET NIEUWS

SPONSORS 2017

Afbeelding 


 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

VOLG HET CONGRES