Blog: Marleen Hovens - Drie redenen te komen

De voorbereidingen voor het Nationaal verkeerskundecongres 2015 zijn in volle gang. Samen met collega’s van CROW, Acquire, Verkeerskunde en ANWB, ben ik hard aan het werk om een interessant programma neer te zetten. Daar gaat best veel tijd in zitten. Uiteraard wil je weten voor welke onderwerpen deelnemers op 5 november willen afreizen naar Zwolle. Vervolgens ga je op zoek naar inspirerende sprekers, inleiders en werkvormen. Maar... wat zijn nou redenen om te komen?

  

Inhoud? Mensen ontmoeten!

Waarom gaan mensen naar een congres? Ikzelf kijk eerlijkheidshalve zelden naar het inhoudelijke programma. Meestal weet je op basis van de titel van een congres wel waar het congres zo ongeveer over gaat en welke mensen daar op af zullen komen.

Ik ga naar een congres om mensen te ontmoeten en te spreken. Ik ben altijd benieuwd te horen waar mensen mee bezig zijn, welke vragen zij hebben en welke onderwerpen zij op zich af zien komen. En als ik dan nog een paar interessante sprekers hoor of goede sessies bij kan wonen, dan is dat mooi meegenomen.

Natuurlijk moet je nooit af gaan op je eigen voorkeuren. En je moet al helemaal niet denken dat iedereen hetzelfde denkt en doet als je zelf. Daarom hebben we onderzocht waarom mensen naar het NVC willen komen en dat is om drie redenen:

 

  1. Vakinhoudelijk iets te leren
  2. Mensen te ontmoeten en te spreken
  3. Handreikingen te krijgen, hoe je je als vakman/vakvrouw kunt opstellen om de dingen te bereiken die je wilt bereiken
   

Wat je kent, wie je kent en wie je bent: dat zijn de drie lijnen aan de hand waarvan het programma voor het NVC 2015 wordt ingevuld. Daarbij worden we geholpen door een Raad van Advies en de Begeleidingscommissie die al jaren actief is.

 

Tipje van de sluier

Op basis van de kennis van nu kunnen jullie op het NVC2015 vakinhoudelijk iets leren over: verkeersveiligheid, aansprakelijkheid, landbouwverkeer, data in verkeer en vervoer. Jullie krijgen ook handreikingen voor: het organiseren van burgerparticipatie, wat ambtenaar 3.0 betekent voor de dagelijkse werkpraktijk, hoe creatief om te gaan met (gebrek aan) financiën en hoe de (gemeentelijke) politiek te overtuigen valt. 

En natuurlijk is er veel, veel ruimte om mensen te ontmoeten en te spreken. Dus? Ik begroet u graag op het Nationaal verkeerskundecongres 2015!

Afbeelding

Marleen Hovens | NVC 2015 | Organisatie
Projectmanager CROW Verkeer en Vervoer
marleen.hovens@crow.nl