Keynote | Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap

De samenleving wordt steeds complexer. Dit dwingt tot initiatief en het creëren van verbindingen en samenwerkingen. Hiervoor is het nodig om over de grenzen van de eigen vakdiscipline heen te kijken. Dat is moeilijk omdat we deze vaardigheid vaak niet hebben geleerd. In de keynote 'Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap' vertelt Jelle Dijkstra, lector aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden, hoe u deze vaardigheid kunt ontwikkelen en verbeteren.

Handvatten voor de praktijk 

Tijdens de sessie krijgen deelnemers antwoord op onderstaande vragen en daarna met verrassende inzichten nieuwe samenwerkingen aan.

 

  1. Hoe ziet samenwerking en leiderschap er in de zeer nabije toekomst uit?
  2. Hoe gaat u om met diversiteit van persoonlijke meningen en achtergronden?

  3. Hoe zorgt u ervoor dat iedereen naar eigen vermogen probeert bij te dragen?

  4. Wat kunt u doen als er meerdere leiders zijn die het leiderschap claimen?

  5. Hoe kunt u invloed uitoefenen om de kwaliteit van samenwerking te verbeteren? 

 

Wie is Jelle Dijkstra? 
Jelle DijkstraDr. Jelle Dijkstra is lector Persoonlijk Leiderschap & Innovatiekracht bij NHL Hogeschool Leeuwarden. Het lectoraat wil er door middel van praktijkgericht onderzoek achter komen welke factoren de kwaliteit van samenwerking en leiderschap positief kunnen beïnvloeden.  

De ervaring van Jelle Dijkstra varieert van methodiekontwikkelaar en trainer bij een innovatiewerkplaats, beleidsambtenaar bij de gemeente Rotterdam, senior-adviseur bij bureau Berenschot tot eigenaar van een adviesbureau voor HRM en leiderschap.

Samen met Paul-Peter Feld schreef hij het boek 'Gedeeld leiderschap'. Dit boek is in 2012 verkozen tot managementboek van het jaar.

 

Achtergrondinformatie

Interview met Jelle Dijkstra in Tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling [pdf].