Praktijktafel | Rijtaakondersteunende systemen en Veiligheid, whats up?

Veel verschillende systemen zijn op de markt om de bestuurder te helpen bij het uitvoeren van zijn rijtaak in de auto. Over deze rijtaakondersteunende systemen bestaan er nog heel wat vragen op het gebied van de verkeersveiligheid. Daarom heeft Royal HaskoningDHV meegewerkt aan een door Aon georganiseerde Platoontest met semi-zelfrijdende personenwagens in maart 2016 in Nederland, en in september 2016 in België.

Deze demonstratietesten zijn bedoeld om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van rijden in semi-zelfrijdende voertuigen, uitgerust met vergaande rijtaakondersteuning. Met de test willen de partijen ook in kaart brengen wat er nodig is om de zelfrijdende auto veilig te introduceren. Wat loopt gesmeerd bij het inzetten van pelotons die onder andere gebruik maken van ACC (Adaptive Cruise Control) en LKS (Lane Keeping System) en wat zijn de aandachtspunten? Op het congres hoort u meer over deze testen en de resultaten.

14.05-14.40 | Royal HaskoningDHV | Tafelspreker: Mark Gorter.

Praktijktafels

Sponsors van het congres nodigen u uit om aan een Praktijktafel te praten over nieuwe inzichten en innovaties. Aan tafel komen de gesprekken, vragen en antwoorden los.

Overzicht Praktijktafels | Programma | Inschrijven