Nieuws | Blijf op de hoogte

Regio Kampen-Zwolle maakt ruimte voor de IJssel

Om de regio Kampen-Zwolle te beschermen tegen het stijgende waterpeil van de IJssel, wordt ruimte gemaakt voor de rivier. Op 1 november kunnen bezoekers van het NVC-precongres met eigen ogen zien welke werkzaamheden in het enorme projectgebied van de IJsseldelta worden uitgevoerd.

5 papers over ‘ITS’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers die gaan over ITS. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

5 papers over ‘gedrag’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers die gaan over gedrag. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

5 papers over ‘de stad’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers, die gaan over de stad. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

20 papers geselecteerd voor presentatie op het NVC 2017

Op  donderdag 14 september heeft de Begeleidingscommissie voor de papers op het Nationaal verkeerskundecongres zich gebogen over ruim zo’n 50 ingezonden bijdragen. Net als voorgaande jaren zijn er vanuit lokale-, provinciale- en rijksoverheden, adviesbureaus, kennisinstituten en andere onderdelen van de mobiliteitssector kennis- en ervaringspapers ingediend, evenals een aantal discussiepapers.  

Call for Papers NVC 2017 geopend!

Op 2 november 2017 vindt het jaarlijkse Nationaal verkeerskundecongres (NVC) plaats. Wilt u meebouwen aan het congres voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals? Deel uw kennis en ervaringen in een paperbijdrage. Zet uw werk en organisatie in de spotlight. Laat de verkeerskundesector groeien. Hoe wilt u dit jaar bijdragen? Kies uit drie papervormen: 

Terugblik Nationaal verkeerskundecongres 2016

Dagvoorzitters van het congres, Ineke Spapé en Ruben Loendersloot, mochten op 2 en 3 november tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2016 ruim 400 verkeers- en mobiliteitsprofessionals begroeten. Op het congres in IJsseldelta Center in Zwolle stond ontmoeten, verbinden en kennis delen centraal. Hierbij een terugblik.    

VR-room | Beleef mobiliteit in virtual reality

Wat kan virtual reality betekenen voor mobiliteitsvraagstukken? In de Virtual Reality-room van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 hoort en ziet u de mogelijkheden. Op 3 november fietst u virtueel door de Assendorperstraat in Zwolle. U ziet de ontwikkeling van de fietsinfrastructuur vanaf de jaren zeventig tot het jaar 2040 voorbij trekken. In een andere beleving maakt u kennis met virtual reality voor het toetsen van verkeerssituaties op veiligheid.

Trend | Voetgangers hebben de toekomst

Voetgangersbeleid draagt bij aan duurzame, welvarende, gezonde en aantrekkelijk steden en regio’s. ARUP heeft de 21 e eeuw uitgeroepen tot de eeuw van de voetganger. Een aantrekkelijke voetgangersomgeving is synoniem voor kwaliteit. Maar daar wringt het schoentje nog te vaak. Hoe bieden we de voetganger van de 21 ste eeuw comfortabele en directe routes, een aangename verblijfskwaliteit en een interessante omgeving voor sport en recreatie?

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres