Nieuws | Blijf op de hoogte

Winnaar Beste Bijdrage: Thijs Homan, Arcadis

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres ontving Thijs Homan (Arcadis) de Prijs voor de Beste Bijdrage uit handen van de voorzitter van de Begeleidingscommissie, Martin van Maarseveen (Universiteit Twente / ITC). Homans' paper ‘Jongeren en de smartphone op de fiets: werkt gedragsbeïnvloeding?’, geschreven met collega's van Arcadis en in samenwerking met het ministerie van IenW, werd verkozen als Beste Bijdrage.

Auke Hoekstra wil best fietsen in een zelfrijdende auto

Betere energieopslag en lagere energiekosten geven een boost aan elektrische en zelfrijdende auto’s. “Als je dit weet, dan weet je wat je moet doen als je afgestudeerd bent", aldus Auke Hoekstra, e-mobiliteitsexpert aan de TU/e op 19 oktober tijdens de vierde NVC-College Tour.

Regio Kampen-Zwolle maakt ruimte voor de IJssel

Om de regio Kampen-Zwolle te beschermen tegen het stijgende waterpeil van de IJssel, wordt ruimte gemaakt voor de rivier. Op 1 november kunnen bezoekers van het NVC-precongres met eigen ogen zien welke werkzaamheden in het enorme projectgebied van de IJsseldelta worden uitgevoerd.

5 papers over ‘ITS’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers die gaan over ITS. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

5 papers over ‘gedrag’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers die gaan over gedrag. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

5 papers over ‘de stad’

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres (NVC), op 1 en 2 november in Zwolle, worden veertig papers gepresenteerd en/of gepubliceerd. Hieronder een samenvatting van vijf gepubliceerde papers, die gaan over de stad. U kunt de paper downloaden, door op te titel te klikken.

20 papers geselecteerd voor presentatie op het NVC 2017

Op  donderdag 14 september heeft de Begeleidingscommissie voor de papers op het Nationaal verkeerskundecongres zich gebogen over ruim zo’n 50 ingezonden bijdragen. Net als voorgaande jaren zijn er vanuit lokale-, provinciale- en rijksoverheden, adviesbureaus, kennisinstituten en andere onderdelen van de mobiliteitssector kennis- en ervaringspapers ingediend, evenals een aantal discussiepapers.  

Call for Papers NVC 2017 geopend!

Op 2 november 2017 vindt het jaarlijkse Nationaal verkeerskundecongres (NVC) plaats. Wilt u meebouwen aan het congres voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals? Deel uw kennis en ervaringen in een paperbijdrage. Zet uw werk en organisatie in de spotlight. Laat de verkeerskundesector groeien. Hoe wilt u dit jaar bijdragen? Kies uit drie papervormen: 

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres