Nieuws | Blijf op de hoogte

Terugblik Nationaal verkeerskundecongres 2016

Dagvoorzitters van het congres, Ineke Spapé en Ruben Loendersloot, mochten op 2 en 3 november tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2016 ruim 400 verkeers- en mobiliteitsprofessionals begroeten. Op het congres in IJsseldelta Center in Zwolle stond ontmoeten, verbinden en kennis delen centraal. Hierbij een terugblik.    

Blog | Lindy Molenkamp - Verrassende ontmoetingen (2)

Enkele jaren terug woonde ik vlakbij Diergaarde Blijdorp. "Onverwachte ontmoetingen" was een slogan op de posters, waarop in mijn herinnering nu eens een zeeschildpad figureerde, dan weer giraffes of een pasgeboren olifantje. Maar de ster van de dierentuin was de gorilla Bokito. De roemruchte zilverrug, waarmee een bezoekster, een van zijn grootste fans, een wel heel onverwachte ontmoeting had: zij werd door hem aangevallen en raakte ernstig gewond, menigeen zal zich dit incident herinneren.

VR-room | Beleef mobiliteit in virtual reality

Wat kan virtual reality betekenen voor mobiliteitsvraagstukken? In de Virtual Reality-room van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 hoort en ziet u de mogelijkheden. Op 3 november fietst u virtueel door de Assendorperstraat in Zwolle. U ziet de ontwikkeling van de fietsinfrastructuur vanaf de jaren zeventig tot het jaar 2040 voorbij trekken. In een andere beleving maakt u kennis met virtual reality voor het toetsen van verkeerssituaties op veiligheid.

Trend | Voetgangers hebben de toekomst

Voetgangersbeleid draagt bij aan duurzame, welvarende, gezonde en aantrekkelijk steden en regio’s. ARUP heeft de 21 e eeuw uitgeroepen tot de eeuw van de voetganger. Een aantrekkelijke voetgangersomgeving is synoniem voor kwaliteit. Maar daar wringt het schoentje nog te vaak. Hoe bieden we de voetganger van de 21 ste eeuw comfortabele en directe routes, een aangename verblijfskwaliteit en een interessante omgeving voor sport en recreatie?

Praktijktafel | Verkeersveiligheid in beeld met Virtual Reality

Bestaande en nieuwe verkeerssituaties levensecht beleven vanuit het werkelijke perspectief van weggebruikers? Met behulp van de Virtual Reality(VR)-visualisaties en animaties van Advin kan je door een aangepast of nieuw verkeersontwerp heen lopen, fietsen of rijden. Zo wordt op voorhand de nieuwe situatie letterlijk in beeld gebracht en de invloed op verkeersveiligheid getoetst.

Talent | Presentaties genomineerden Cuperusprijs 2016

De Cuperusprijs is de prijs voor het beste afstudeerwerk aan een Nederlandse universiteit in de verkeerskunde en vervoerstechniek. Op 27 september zijn voor deze prijs twee nominaties bekend gemaakt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 2 november tijdens het diner van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 (NVC Diner 2016). Op de congresdag van 3 november presenteren beide genomineerden de scripties en is er ruimte voor vragen en discussie.  De genomineerden zijn:

Praktijktafel | Rijtaakondersteunende systemen en Veiligheid, whats up?

Veel verschillende systemen zijn op de markt om de bestuurder te helpen bij het uitvoeren van zijn rijtaak in de auto. Over deze rijtaakondersteunende systemen bestaan er nog heel wat vragen op het gebied van de verkeersveiligheid. Daarom heeft Royal HaskoningDHV meegewerkt aan een door Aon georganiseerde Platoontest met semi-zelfrijdende personenwagens in maart 2016 in Nederland, en in september 2016 in België.

Praktijktafel | Toekomstvisie opgesteld door burgers

Participatie is niet meer weg te denken als het gaat om projecten en concrete maatregelen. Nieuw is dat ook een visie door burgers opgesteld wordt. In deze interactieve sessie gaan we in op ervaringen en dilemma’s. Hiermee helpen we iedereen die ook met participatie bij visievorming aan de slag gaat. 14.05-14.40 | Studio Bereikbaar | Tafelspreker: Manus Barten.

Talent | Kennisdelen, hoe doe je dat als (jonge) professional?

Hoe komt samenwerking tot stand tussen jongeren die bruisen van de ideeën en oudere collega’s met veel kennis en ervaring? Insteek van deze bijeenkomst is discussiëren, leren en brainstormen over hoe je balans kunt creëren tussen kennis overdragen en de ruimte behouden voor inbreng van (nieuwe) ideeën.

Trend | Aan de slag met Smart Mobility

Hoe pak je als overheid Smart Mobility aan? Wanneer stap je in? Sluit Smart Mobility aan bij de gestelde beleidsdoelstellingen en wat levert het op voor de regio? Hoe kun je samenwerken met private partijen en wat betekent deze ontwikkeling voor medewerkers?

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres