Nieuws | Blijf op de hoogte

Talent | Mobiliteit plannen voor een onzekere toekomst, Hoe doe je dat?

Deze workshop gaat in op ‘plannen maken voor een onzekere toekomst’. Wat komt daar bij kijken? En wat verandert er eigenlijk allemaal? Waar moet je alert op zijn? Welke mensen heb je nodig voor flexibel, of adaptief beleid? En verandert er ook iets in de relatie rijk-decentrale overheden?

Trend | Big Data, ook voor u!

In deze workshop krijgt u in vier inleidende pitches te zien hoe big data al kan worden gebruikt en wat ermee kan worden gedaan. U krijgt voorbeelden van Ede, Amsterdam/Rotterdam en het Rijk. En u kunt zien hoe u met de Mobiliteitsscan meer kunt halen uit deze data.

Trend | Inrichting van plattelandswegen: een uitdaging

Plattelandswegen zijn vaak (te) smal en moeten een grote diversiteit aan verkeer afwikkelen. In deze sessie leggen drie wegbeheerders deze problematiek én mogelijke oplossingsrichtingen aan u voor, om daarna met u hierover in gesprek te gaan. Verwacht niet ‘de oplossing’ van ‘het probleem’, maar wel veel inspiratie door discussie en kennisdeling met vakgenoten.

Praktijktafel | Verkeersproblemen in de stad? Ff checken!

Wilt u op een snelle en efficiënte manier inzicht krijgen in de doorstroming in uw stadscentrum of de effecten van een verkeersmaatregel? Door het gebruik van Floating Car Data is dit zeer nauwkeurig en betrouwbaar inzichtelijk te maken. Hierin werkt XTNT samen met Simacan; XTNT zorgt voor het proces en de analyse en Simacan verzorgt de data en techniek.

Keynote | Maarten van Rossem over infra en democratie

In de week van de presidentsverkiezing in Amerika sluit Maarten van Rossem op 3 november het Nationaal verkeerskundecongres 2016 af. Vaak gebruikt hij de (bedenkelijke) staat van de verke ersinfrastructuur in Amerika als metafoor voor het land en democratisch bestel. Nu Nederland voor de grootste vervangingsopgave ooit staat trekt hij een parallel. Hij geeft zijn visie op onze maatschappij, het bestuur en de r ol van overheid en de burger. 

Programma | Overzicht van Trendsessies

Naast het plenaire programma van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 bestaat het congres uit een 360-graden programma voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals. Alle kennis voor de praktijk komt aan bod. Zo zijn er Kennissessies met paperpresentaties (praktijkcases, onderzoek, vakkennis), Trendsessies (actuele onderwerpen) en Talentsessies (vergroten competenties en vaardigheden).

Dagvoorzitters: Ineke Spapé en Ruben Loendersloot

De dagvoorzitters van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 zijn Ineke Spapé en Ruben Loendersloot. Beiden zijn ervaren verkeers- en mobiliteitsprofessionals, door de wol geverfde debatleiders, en collega's met een hart voor het 'vak'. Samen met u gaan ze op zoek naar verbinding en samenwerking. Tijdens deze expeditie ontstaan verrassende ontmoetingen, nieuwe inzichten voor het dagelijks werk en komt er ruimte voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Keynote | Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap

De samenleving wordt steeds complexer. Dit dwingt tot  initiatief en het creëren van verbindingen en samenwerkingen. Hiervoor is het nodig om over de grenzen van de eigen vakdiscipline heen te kijken. Dat is moeilijk omdat we deze vaardigheid vaak niet hebben geleerd. In de keynote 'Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap' vertelt Jelle Dijkstra, lector aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden, hoe u deze vaardigheid kunt ontwikkelen en verbeteren.

Nieuwe collegetour-sessie: belang van de fiets in mobiliteit

Mobiliteitsprofessionals zetten steeds vaker ‘de fiets’ in om doelstellingen op het gebied van mobiliteit, ruimte, gezondheid en economie te realiseren. Tijdens deze NVC College Tour-sessie wordt ingezoomd op de relatie tussen fietsen en gezondheid.  De bijeenkomst is op 20 september van 10.00 tot 12.15 uur in Zwolle. Gastheer is Hogeschool Windesheim. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Call for Papers t/m 31 juli 2016 - Eerste papers ingeleverd

De eerste papers voor het Nationaal verkeerskundecongres 2016 zijn ingeleverd. De kennis varieert van bestemmingsonderzoek, floating car data tot aan praktijkproeven (in onder andere gemeente Amsterdam). Welke kennis zou u dit jaar met collega's, vakgenoten, de verkeerskundesector willen delen? Upload uw bijdrage uiterlijk 31 juli 2016. Kies uit één van de drie papervormen:

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres