Nieuws | Blijf op de hoogte

Ontzorgen voor morgen

De relatie publiek versus privaat verandert: van opdrachtnemer en opdrachtgever naar partner en ‘samen’. Van levering naar prestatie, van techniek naar oplossing, van product naar dienst. In deze Praktijktafelsessie op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 wordt u meegenomen in deze  veranderende wereld.  Ook wordt u bijgepraat over een actuele casus bij de gemeente Haarlem.

Kleur als hulpmiddel in onze samenleving

Kleur speelt in ons leven een belangrijke rol. We zijn ons vaak niet eens bewust van kleuren, maar ze zijn er wel degelijk en hebben veel invloed. Invloed op onze gemoedstoestand, op veiligheid, maar ook op duurzaamheid. Maar hoe gaan we in de leefomgeving en infrastructuur om met de eigenschap kleur?

Het fietspad van de toekomst: innoveert u mee?

Wie worden de fietspadgebruikers van toekomst? Niet alleen demografisch gezien, maar ook in soort vervoersmiddel (e-bikes, 3- en 4-wielers, traditionele fiets). Hoe communiceren we met deze gebruikers? En hoe waarborgen we de veiligheid van fietspadgebruikers? Worden bijvoorbeeld fietspaden dynamisch, reflecterend, anticiperend, zelfdenkend of voorzien van lijnbelichting? U hoort het aan deze Praktijktafel op het Nationaal verkeerskundecongres 2015.

Invloed van Adaptive Cruise Control op het verkeer

Hoe werkt Adaptive Cruise Control (ACC) in de praktijk? In een veldtest en een enquête is gezocht naar de invloed op bestuurder, doorstroming en veiligheid. Neem dan deel aan deze Praktijktafelsessie op het Nationaal verkeerskundecongres 2015.

Pre competitieve PPS in het ITS domein: lessons learned en aanbevelingen

In Nederland is op verschillende plekken ervaring opgedaan met pre competitief publiek-privaat samenwerken in ITS-initiatieven. De lessons learned uit een selectie van initiatieven zijn verzameld en vertaald in aanbevelingen. Tijdens deze Praktijktafelsessie op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 hoort u de belangrijkste aanbevelingen en gaan de tafelsprekers het gesprek met u aan.

Markt en overheid: een praktijkvoorbeeld

Deze Praktijktafel-sessie op het Nationaal verkeerskundecongres gaat over nieuwe samenwerkingsconstructies tussen overheden en marktpartijen. Overheden zullen niet langer componenten inkopen voor bijvoorbeeld verkeersmanagement, maar nemen integrale diensten af van marktpartijen. Incident Management Exchange (IMex) is hier een praktijkvoorbeeld van.

Praktijktafels | Nieuwe inzichten en innovaties

Partners en sponsoren van het Nationaal verkeerskundecongres 2015 nodigen u uit om aan een Praktijktafel te praten over nieuwe inzichten en innovaties. Aan tafel komen de gesprekken los. Kies op de congresdag van 5 november uit 10 Praktijktafels. De sessies zijn van 14.00 tot 14.30 uur. Loop op de congresdag langs, bekijk de tafel, maak uw keuze en vergroot uw kennis.

Drones: Bent u klaar voor een nieuw perspectief in verkeersmanagement?

De razendsnelle ontwikkeling rond drones en ballonnen vraagt om beleid en regels. Er zijn in Nederland op dit moment slechts enkele bedrijven die verkeerskundige analyses uitvoeren in samenwerking met professionele en gecertificeerde drone-dienstaanbieders met veilige, betrouwbare en robuuste dronesystemen. Aan  deze Praktijktafel op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 verkent u mogelijkheden voor de inzet van observaties vanuit de lucht.

Welke paperbijdrage is het allerbeste?

Op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 wordt de prijs voor Beste Bijdrage 2015 uitgereikt. Hierbij het overzicht van de drie genomineerde papers en de auteurs die hieraan hebben bijgedragen (in  willekeurige volgorde):

Paneldiscussie over o.a. samenwerken, organiseren en data/ITS

Tijdens de paneldiscussie op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 worden vijf belangrijke thema’s voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals besproken. In de  Kennis- en Trendsessies komen de thema's diepgaand aan bod. Dagvoorzitter Marc Maartens leidt de discussie in goede banen. De vijf thema's zijn:

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres