Round table-sessie: Vernieuwing in parkeren

Lees de terugblikpagina op de CROW-website


In aansluiting op het onderzoek en themaboek ‘Veranderingen in parkeren’ vond een round table-sessie plaats. Het thema ‘parkeren’ werd onder de loep genomen vanuit zowel de gemeente, als de consument als de ondernemer. Is de rek uit de parkeertarieven? Geldt dit voor kleine en middelgrote/grote gemeenten? Hoe ‘gastvrij’ is parkeren anno 2014? Wordt kentekenparkeren de toekomst? Kortom: een sessie met inhoud, discussie en kennis.

 

Keynote Carlo van de Weijer:
'Nieuwe mobiliteit vergt andere verkeerskunde'

'Nu nieuwe spelers als Google en Apple zich met het verkeer gaan bemoeien zal de manier waarop wij mobiel  zijn sneller veranderen dan ooit tevoren. De verkeerskundige staat daarmee dynamische tijden te wachten. Als hij  de verandering niet onderkent, bestaat het gevaar dat hij de verkeerde afslag neemt. Ik zie veel mogelijkheden om deze  ontwikkelingen te benutten en daarmee het verkeer drastisch effectiever en efficiënter te maken. Met de verkeerskundige voorop in de strijd!

 

Carlo-van-de-Weijer-Webpagina.jpg

Carlo van de Weijer over vernieuwing in technologie  
Carlo van de Weijer is hoofd van de afdeling smart mobility aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast werkt Carlo bij TomTom. In de VPRO-  uitzending Tegenlicht gaf hij al een visie op de toekomst van verkeer. Ontmoet Carlo op LinkedIn

 

 

Keynote Christine Swankhuisen: 
Hoe beïnvloedt u mobiliteitsgedrag?

'Gedragsverandering is een trending topic. Juist ook voor het vakgebied verkeer, vervoer en mobiliteit. Zo zet het Ministerie van Infrastructuur en Milieu via Beter Benutten 2 in op het verminderen van fileleed door gedrags­maatregelen. Maar hoe kunt ú mobiliteitsgedrag sturen en beïnvloeden? In mijn keynote deel ik kennis over de beperkingen van argumenten, de invloed van taal en beeld en het gebruik van communicatiemiddelen. Dit alles met als doel: het bereiken van personen op het juiste moment en de juiste plaats om vervolgens een gewenst gedrag te laten vertonen. 

 

Drs. Christine Swankhuisen over vernieuwing in mobiliteitsgedrag
Christine Swankhuisen is mede-oprichter van Tabula Rasa, bureau voor communicatie en gedragsverandering. Daarnaast is zij wetenschappelijk onderzoeker bij het Radboudumc. 
Ontmoet Christine op LinkedIn

 

NVC 2014 - Begeleidingscommissie

Martin van Maarseveen
Universiteit Twente / ITC (voorzitter)


Bart Brenninkmeijer
Nederlandse Spoorwegen

Marco van Burgsteden
Gemeente Wageningen


Cécile Cluitmans

Arcadis

Erik van Hal

Gemeente Eindhoven

Cor van der Klaauw
Provincie Fryslan

Govert Schermers
SWOV


Ineke Spapé
NHTV / SOAB


Jan Termorshuizen
Stadsgewest Haaglanden


Aad de Winter
Rijkswaterstaat / WVL