Pre-congres | Beleven en netwerken

UPDATE: Het pre-congres start woensdagmiddag 2 november (14.00 uur). Er zijn nog enkele plaatsen. Meld u om 13.30 uur bij de registratiebalie van IJsseldelta Center in Zwolle voor alle mogelijkheden en (prijs)informatie. Na het pre-congres sluit u de volgende dag aan op het grote verkeerskundecongres 2016. Bekijk de route-informatie. Heeft u vragen? Mail naar congressen@crow.nl  


Op woensdag 2 november organiseren we in samenwerking met de Provincie Overijssel het NVC Pre-congres 2016. Tijdens het pre-congres staat het beleven en netwerken centraal. Met in de middag drie inspirerende excursies en ’s avonds de eerste editie van een nieuwe traditie: het NVC Diner 2016. Overnacht in Hotel Lumen. U bent dan meteen de volgende dag op de juiste plek voor de congresdag.    


Programma: woensdag 2 november 2016 

  • 13.30 uur | Ontvangst en inloop (IJsseldelta Center in Zwolle)
  • 14.00 uur | Beleef Overijssel | Tour voorbeelden mobiliteitspraktijk (drie keuzes)
  • 17.30 uur | PEC Zwolle | Rondleiding voetbalstadion (naast het congrescentrum)
  • 18.30 uur | NVC Diner 2016 | Ontmoeten, Cuperusprijs 2016, Erben Wennemars 

 

Toelichting:

 

14.00 uur | Beleef Overijssel! - Rondleiding langs voorbeelden mobiliteitspraktijk

Voor het middagprogramma kunt u kiezen uit drie excursies. Alle deelnemers aan dit programma ontvangen een uitnodiging om hun (voorkeurs)keuze aan te geven:

 

  • Keuze 1. De samenhang der dingen op en rond de spooromgeving in Zwolle

De stationsomgeving van Zwolle is volop in beweging. De renovatie van het station zelf is nog maar het begin van een grondige renovatie die de komende jaren zijn beslag zal krijgen. U krijgt een boeiende presentatie over ‘de samenhang der dingen op en rond de Zwolse spooromgeving’ en gaat vervolgens in kleine groepen onder begeleiding van een Zwolse ‘spoor’-collega een ronde over het terrein maken. Daarna wordt u uitgedaagd om in teams oplossing te bedenken voor de uitdagingen die er in het project nog volop aanwezig zijn.

 

  • Keuze 2. Als bijrijder met een rayoninspecteur over de provinciale wegen

In de 4WD dienstauto van één van de provinciale rayoninspecteurs kunt u als bijrijder een rondrit over de provinciale wegen maken. U ervaart hierbij zelf op welke manier zij dagelijks naar de weg en omgeving kijken en hoe zij de veiligheid en doorstroming beoordelen. U krijgt inzicht in de onlangs ingevoerde werkwijze van digitaal inspecteren. Tijdens het rijden krijgt u toelichting over de lokale knelpunten en achtergronden van deze experts op het gebied van dagelijks beheer.

 

  • Keuze 3. Samen werken aan een veilige en mooie IJsseldelta

Om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de middellange termijn te kunnen borgen is de Provincie Overijssel bezig met twee maatregelen: Ten eerste de zomerbedverlaging Beneden-IJssel, waarbij de rivier over een lengte van 7,5 kilometer tussen de Molenbrug en de Eilandbrug is verdiept. Ten tweede de aanleg van het Reevediep, een nieuwe zijtak van de IJssel ten zuiden van Kampen, richting het Drontermeer. Deze twee maatregelen vormen samen het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, waarbij de opdrachtgevers Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel zijn.

Struinen, wandelen en fietsen

Niet alleen de waterveiligheid wordt verbeterd. Er is ook aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit. Zo worden de natuurwaarden in vijf uiterwaarden versterkt. De gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid, waarvan het Reevediep onderdeel is, combineert het realiseren van de waterveiligheid met de aanleg van zo'n 350 hectare nieuwe deltanatuur, nieuwe wandel-, struin- en fietspaden, een vaargeul voor de recreatievaart. Daarnaast wordt op een klimaatdijk ruimte gecreëerd, waar in de toekomst mogelijk een nieuwe woonwijk voor Kampen wordt gebouwd.

Werk in uitvoering

In september 2014 is bepaald dat Isala Delta verantwoordelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. Een samenwerking van de bedrijven Boskalis, Van Hattum Blankevoort en Vialis Het bedrijf heeft de verlaging van het zomerbed inmiddels uitgevoerd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van dijken, de bouw van de recreatieschutsluis de burg Nieuwendijk en het graven van de vaargeul Reevediep.

Excursie

Tijdens de excursie wordt eerst uitleg gegeven over de werkzaamheden in het gebied. Deze uitleg vindt plaats op het informatiecentrum en wordt gegeven door medewerkers van het projectteam en de aannemer. Vervolgens zullen enkele onderdelen van het project. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het aanleggen van de dijken, de bouw van de recreatieschutsluis en de brug Nieuwendijk en het graven van de vaargeul Reevediep.

 

17.30 uur | PEC Zwolle voetbalstadion - Rondleiding door enthousiaste PEC-gidsen

We zijn te gast voor het (pre-)congres in het IJsseldelta Center in Zwolle. Direct naast het congrescentrum speelt de voetbalclub PEC Zwolle haar thuiswedstrijden. Een mooie gelegenheid om onder begeleiding van een gids het stadion te bezoeken.


18.30 uur | NVC Diner 2016 - Mix van inspiratie, netwerken en bijpraten

Het NVC Diner is hét ontmoetingspunt voor verkeersprofessionals in Nederland. U heeft volop gelegenheid om bij te praten met vakgenoten én nieuwe relaties te ontmoeten. Tijdens het diner twee interessante onderdelen:

  • Meervoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars gaat in op de verrassende ontmoetingen die hij in zijn leven en carrière heeft gehad én die hem gestimuleerd hebben.
  • De winnaar van de Cuperusprijs 2016 wordt bekend gemaakt en worden de aanwezige studenten in het zonnetje gezet.


Programma, diner en overnachten

Wilt u het congres van 3 november combineren met op 2 november het pre-congres en diner? Naast de congresprijs bedraagt de prijs voor het pre-congres/diner € 95,-. Wilt u aansluitend overnachten in Hotel Lumen? Dan bedraagt de prijs voor het pre-congres/diner en een overnachting (met ontbijt) € 180,-. Op het inschrijfformulier voor het congres staan alle prijzen en mogelijkheden aangegeven.  

 

Welkom!Programma | Inschrijven

 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding