Programma 2018

Het Nationaal verkeerskundecongres biedt u ook dit jaar weer een inspirerend proAfbeeldinggramma en een goede mix van beleven, kennisdelen, netwerken en kennis opdoen/updaten.  

Met op woensdag 31 oktober het pre-congres en op donderdag 1 november het Nationaal verkeerskundecongres. Nieuwe vakkennis, vakontwikkeling en (de competenties van) de vakmens zijn belangrijke pijlers van het Nationaal verkeerskundecongres. 

 

Let op: Het programma wordt nog verder aangevuld. Dus houd de website in de gaten.


 1 november: Nationaal verkeerskundecongres 


In het programma van de donderdag gaat het om kennis delen/updaten, debatteren, meedenken, ontmoeten en netwerken:

 

 • Laat u inspireren door o.a. keynote Frans Soeterbroek (De Ruimtemaker), Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant  Christophe van der Maat en Keynote Micaela dos Ramos, president en directeur KIVI.
 • Bezoek de InspiratieBoulevard waar u inspirerende ideeën, presentaties, visies, producten kunt vindt die bijdragen aan mobiliteitsopgaven waar het vakgebied voor staat.
 • Vergroot uw kennis door het bijwonen van de verschillende kennissessies verzorgd door de inzenders voor de Beste Bijdragen, het CROW, de B5 en provincie Noord-Brabant en onze partners i.s.m. hun opdrachtgevers. Enkele sessies zijn al bekend. Lees hier meer.
 • Verrijk uw vakkennis- en kunnen door het volgen van één van de masterclasses met onderwerpen zoals Community-aanpak, MaaS-Pilots en Bicycle Oriented Development (BOD). Enkele masterclasses zijn al bekend. Lees hier meer.
 • Praat bij met uw vakgenoten tijdens de netwerkmomenten in de pauzes.
 • Maak live mee wie er met de prijs ‘Beste Bijdrage 2018’ naar huis gaat.
 • Volg het afsluitende debat, waarin ook nieuwe spelers hun visie geven op hun bijdrage aan gezonde en vitale mobiliteit.
 • Ga na het congres huiswaarts met nieuwe inspiratie en praktische handvatten die u helpen in uw dagelijkse praktijk.

 

De Beste Bijdragen Afbeelding
De door de Raad van Advies als beste inzendingen beoordeelde Papers en beste bijdragen aan Inspireer Brabant(Stad) krijgen de ruimte om hun inzending te presenteren én met u te bespreken. Begin oktober zijn deze bijdragen bekend. U kunt uw bijdrage indienen tot 1 september.

Dien uw bijdrage(n) hier in!

 

Het congres duurt van 9:30 uur tot 17:00 uur. 


 31 oktober: Pre-congres

 

Tijdens het pre-congres op 31 oktober draait het om ontmoeten, netwerken en beleven:

 • Leer gastheer Noord-Brabant, de B5 (Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Helmond, Breda) en de Provincie beter kennen door excursies en sessies.
 • Discussier mee met Noord-Brabant over nieuwe vormen van mobiliteit.
 • Ontmoet uw bekende en nieuwe vakgenoten en ga met elkaar in gesprek.
 • Schuif aan bij het NVC Diner.
 • Woon live de uitreiking van de KIVI-Scriptieprijs bij.
 • Test uw (vak)kennis tijdens de verkeerskundequiz 2018.

Overzicht van de dag

13.00 uur

Inloop

13.15 uur

Opening pre-congres 2018

13:30 uur

Excursie naar een stad naar keuze: Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Helmond, Breda

18.30 uur

Terugkomst

19:00 uur

Opening van het NVC Diner 2018

19:30 uur

De verkeerskundequiz 2018

20:00 uur

Uitreiking KIVI scriptieprijs

22:00 uur

Einde pre-congres

 

 

Gedeputeerde Christophe van der Maat heet u welkom

"Mede namens de bestuurders van ’s-Hertogenbosch, Breda, Tilburg, Eindhoven en Helmond  wil ik u van harte uitnodigen voor het Nationaal VerkeersCongres 2018! Dit jaar valt de provincie Noord Brabant samen met de partners van BrabantStad de eer toe om dit vakcongres te mogen organiseren en wij ontmoeten u graag in het bourgondische en gastvrije ’s-Hertogenbosch.

 

Afbeelding

Gedeputeerde Mobiliteit Noord Brabant Christophe van der Maat

 

Dat we het congres nadrukkelijk samen organiseren is voor ons heel vanzelfsprekend. Onder de gezamenlijke vlag van Brabantstad werken we intensief samen aan bereikbare, leefbare en duurzame steden. Dat doen we op het gebied van infrastructuur, maar ook middels de inzet van slimme technologie, samenwerking met bedrijven en scholen en gedragsbeïnvloeding. Ook in het programma SmartwayZ.NL werken we met overheden, kennisinstellingen en marktpartijen als één partij en op een vernieuwende manier samen aan onze ambities om Zuid-Nederland bereikbaar te houden. Dat doen we vanuit één programma, met één programmabudget met de ambitie om hier samen het slimste en beste mobiliteitssysteem van Europa te bouwen.

 

Deze instelling om samen te werken en onze ervaringen die we opdoen willen we graag met u delen. Want net als wij staat ook u voor uitdagende vraagstukken als het gaat om bereikbaarheid en de toekomst van mobiliteit. Laten we elkaar tonen waar we mee bezig zijn en elkaar uitdagen en inspireren."

 

ORGANISATIE:

Afbeelding       Afbeelding 


    Afbeelding    Afbeelding