Terugblik op 2 en 3 november 2016

Dagvoorzitters van het congres, Ineke Spapé en Ruben Loendersloot, mochten op 2 en 3 november tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2016 ruim 400 verkeers- en mobiliteitsprofessionals begroeten. Op het congres in IJsseldelta Center in Zwolle stond ontmoeten, verbinden en kennis delen centraal. Hierbij een terugblik.

Precongres: beleven en eerste editie diner

Ruim 100 vakgenoten en genodigden van gastheer provincie Overijssel, schoven op 2 november aan bij de eerste editie van het NVC-diner. Tijdens het diner werd nagepraat over het middagprogramma van het precongres. Vooral het meerijden met een weginspecteur had indruk gemaakt en was gespreksonderwerp nummer 1.

Tijdens het diner werd de winnaar van de Cuperusprijs 2016 bekendgemaakt. Rik Schakenbos (Universiteit Twente) ontving voor zijn scriptie Valuation of a transfer in a multimodal public transport trip de eerste prijs uit handen van Jan Eikema (voorzitter van de jury en managing partner Awareness).

Erben Wennemars sloot het diner af met een gloedvol betoog (zoals hij dat kan) over in je kracht staan, meedenken met innovaties en een verrassend verhaal over een beruchte schaats waar de Noren nog lang mee worden geconfronteerd.

Congres: kennis en inspiratie

Op de congresdag van 3 november opende Jelle Dijkstra plenair met zijn keynote over leiderschap. De keynotespeaker is lector aan de NHL Hogeschool en bestudeert met zijn studenten 'de kunst van samenwerken'. Een competentie die meer dan ooit belangrijk is in tijden van transitie en van nieuwe verbindingen. Boeiend, leerzaam en inspirerend.

Vervolgens gingen de kennisronden van start, kwamen de gesprekken los tijdens Praktijktafelsessies en werd volop van de uitgebreide lunch genoten. Aan het einde van de dag werd de prijs voor Beste Paper 2016 bekendgemaakt. Deze prijs ging naar Martijn Abeling van Movares en Niels Herber van Nederlandse Spoorwegen voor hun paper: Steden snel verbonden in één Daily Urban System.

Aan het einde van de dag stapte Maarten van Rossem op het podium. Op zijn eigen wijze stelde hij vragen en plaatste hij vraagtekens. Nederland staat voor de grootste infrastructurele vervangingsvraag ooit? Dat zal toch wel meevallen... Tot hij de volgende dag het bericht las over haarscheurtjes in de Merwedebrug. To-the-point, gevat en de deelnemers met een glimlach achterlatend.    

Links en downloads

Hieronder treft u de laatste informatie over de 2016-editie van het congres aan.

         

Dank voor support, enthousiasme en bijdragen!

Gastheer provincie Overijssel, deelnemers, auteurs, sprekers, sponsors en partners: hartelijk dank voor uw support, enthousiasme en bijdragen! Wij hopen dat u het congres als het verkeerskundig top-congres heeft ervaren. Twee dagen met verrassende ontmoetingen, nieuwe verbindingen, kennis en inspiratie. Graag tot ziens op de volgende editie van het Nationaal verkeerskundecongres!

Medewerkers van het congresorganisatieteam van:

Verkeerskunde, ANWB, CROW en Acquire Publishing.

 

Nieuws  |  Programma  |  Inschrijven | Deelnemers 2016

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding