Nieuws | Blijf op de hoogte

Onderzoek fietsstrook-aanbevelingen in de praktijk

Houden automobilisten meer afstand tot fietsers? En stroken uw oplossingen met de wensen van de fietser(s)? In 2014 publiceerde CROW-Fietsberaad een discussienotitie met voorlopige aanbevelingen voor fietsstroken. CROW-Fietsberaad heeft samen met wegbeheerders onderzocht hoe deze aanbevelingen functioneren in de praktijk.

Het beste programma: kiezen uit ruim 50 papers

De call for papers voor het Nationaal verkeerskundecongres 2015 is op 30 augustus gesloten. Dit jaar zijn er ruim 50 paperbijdragen ingeleverd. Papers met bekende onderwerpen maar zeker ook verrassende bijdragen. Het wordt een inhoudelijk en inspirerend congres. Alle auteurs en co-auteurs: dank voor het meebouwen en delen van kennis! 

NVC College Tour-sessie voor studenten en verkeersprofessionals

De NVC College Tour 2015 is een nieuwe serie van bijeenkomsten waarbij studenten, verkeersprofessionals en boeiende sprekers elkaar ontmoeten, kennis delen en inspireren. De eerste sessie heeft als thema 'fiets' en vindt plaat op 17 september 2015 in Den Bosch. De sessie is gratis voor deelnemers aan het Nationaal verkeerskundecongres 2015. De normale toegangsprijs bedraagt € 95,- per deelnemer (exclusief btw).

Gastheer NVC 2015: Provincie Overijssel

Provincie Overijssel, de heer Bert Boerman, gedeputeerde Mobiliteit, Water, Sociaal nodigt u uit voor het Nationaal verkeerskundecongres 2015: 'Ik ben er trots op dat provincie Overijssel gastheer is van de 6e editie van het Nationaal Verkeerskundecongres. Ik hoop dat het congres weer een echte broedplaats zal worden voor uitwisselen van kennis en trends voor de verkeerskundesector. Als gastheer heet ik u van harte welkom op 5 november 2015 in Zwolle!' 

Blog: Marleen Hovens - De dringende deadline

Elk jaar is het voor de organisatie van het congres weer een spannende periode: komen ze wel binnen? Zijn het er voldoende? Hoe is de kwaliteit? Waar gaan ze over? Ingezonden papers bepalen in belangrijke mate het programma van het  Nationaal verkeerskundecongres . Het NVC 2015 is hét congres van en voor verkeersprofessionals in Nederland. Door papers in te sturen dragen die professionals bij aan de inhoud van het congres. Maar wat wachten ze elk jaar lang met het insturen ervan...

De vooruitziende wegbeheerder

Maatregelen aan de weg, zoals nieuwbouw, beheer, onderhoud, en vervanging, kosten geld, veel geld - terwijl overheidsbudgetten onder druk staan. Maar wie goed oplet ziet altijd wel kansen om het werk effectiever en efficiënter in te richten. 

Nieuwe methodiek opzet stedelijke routestructuren

Wilt u als stad meer ruimte bieden aan de fiets, of aan de e-fiets of racefiets? Wat zijn de gevolgen voor andere vervoerwijzen? En voor de kwaliteit van de openbare ruimte? Op het conges wordt u in deze Trendsessie bijgepraat over een nieuwe methodiek voor het ontwerp van stedelijke routestructuren.

Aansprakelijkheid wegbeheerder

'Met de juiste blik op de weg voorkomt de wegbeheerder veel pech'. Dat is de titel van de Trendsessie die de heer m r. Roeland de Korte, jurist Verkeer en Wegbeheer van de gemeente Alphen aan den Rijn tijdens het Nationaal verkeerskundecongres 2015 gaat geven.

Politiek Overtuigen

Tijdens het congres gaat Wytske de Pater van de ANWB in deze Trendsessie u bijpraten over het verpakken van uw boodschap. Hoe vaak wordt uw oplossing, advies of product onmiddellijk als cadeau omarmd en in dank ontvangen?

De jury van de Nationale Verkeerskundeprijs 2015 is bekend!

De Jury van de tweejaarlijkse Nationale Verkeerskundeprijs bestaat dit jaar naast het vaste team van: Ton Hendriks (ANWB), Marleen Hovens (CROW), Wim van Tilburg (CROW-KpVV), Nettie Bakker (Verkeerskunde), uit: Jan Nederveen (gemeente Delft), Will Clerx (gemeente Rotterdam) en een vertegenwoordiger van de Vereniging Infra ontwerp, VIO.

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC_2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2018

 

 #NVC2018

 

 Nationaal verkeerskundecongres