Nieuws | Blijf op de hoogte

Programma | Overzicht van Trendsessies

Naast het plenaire programma van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 bestaat het congres uit een 360-graden programma voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals. Alle kennis voor de praktijk komt aan bod. Zo zijn er Kennissessies met paperpresentaties (praktijkcases, onderzoek, vakkennis), Trendsessies (actuele onderwerpen) en Talentsessies (vergroten competenties en vaardigheden).

Dagvoorzitters: Ineke Spapé en Ruben Loendersloot

De dagvoorzitters van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 zijn Ineke Spapé en Ruben Loendersloot. Beiden zijn ervaren verkeers- en mobiliteitsprofessionals, door de wol geverfde debatleiders, en collega's met een hart voor het 'vak'. Samen met u gaan ze op zoek naar verbinding en samenwerking. Tijdens deze expeditie ontstaan verrassende ontmoetingen, nieuwe inzichten voor het dagelijks werk en komt er ruimte voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Keynote | Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap

De samenleving wordt steeds complexer. Dit dwingt tot  initiatief en het creëren van verbindingen en samenwerkingen. Hiervoor is het nodig om over de grenzen van de eigen vakdiscipline heen te kijken. Dat is moeilijk omdat we deze vaardigheid vaak niet hebben geleerd. In de keynote 'Slimmer verbinden, samenwerken en leiderschap' vertelt Jelle Dijkstra, lector aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden, hoe u deze vaardigheid kunt ontwikkelen en verbeteren.

Nieuwe collegetour-sessie: belang van de fiets in mobiliteit

Mobiliteitsprofessionals zetten steeds vaker ‘de fiets’ in om doelstellingen op het gebied van mobiliteit, ruimte, gezondheid en economie te realiseren. Tijdens deze NVC College Tour-sessie wordt ingezoomd op de relatie tussen fietsen en gezondheid.  De bijeenkomst is op 20 september van 10.00 tot 12.15 uur in Zwolle. Gastheer is Hogeschool Windesheim. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Call for Papers t/m 31 juli 2016 - Eerste papers ingeleverd

De eerste papers voor het Nationaal verkeerskundecongres 2016 zijn ingeleverd. De kennis varieert van bestemmingsonderzoek, floating car data tot aan praktijkproeven (in onder andere gemeente Amsterdam). Welke kennis zou u dit jaar met collega's, vakgenoten, de verkeerskundesector willen delen? Upload uw bijdrage uiterlijk 31 juli 2016. Kies uit één van de drie papervormen:

Meebouwen aan de inhoud van het congres?

Wilt u meebouwen aan het Nationaal verkeerskundecongres (NVC 2016)? Uw kennis en ervaringen presenteren en delen met vakgenoten? Schrijf een paper en lever deze uiterlijk 31 juli 2016 in. Vorig jaar waren er ruim 50 inzendingen. Van ITS en mobiliteitsgedrag tot P-routes voor de fiets en kennis over ov-vervoer voor senioren. Welke kennis gaat op 3 november 2016 in Zwolle delen met de verkeer- en mobiliteitssector?  Bekijk de Call for Paper-mogelijkheden of download de factsheet .

NVC College Tour 2016: Wegens succes herhaald: Bewonersparticipatie en Mobiliteit

Er was enorm veel belangstelling voor de sessie bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden over bewonersparticipatie en mobiliteit. Vandaar dat deze bijeenkomst in de herhaling gaat op 25 mei aanstaande. Toegang is gratis. De NVC College Tour 2015 is een serie bijeenkomsten waarbij studenten, verkeersprofessionals en boeiende sprekers elkaar ontmoeten, kennis delen en inspireren.

Paper over ontvlechtingen wint ‘Beste bijdrage 2015’

Uit drie genomineerde papers heeft de begeleidingscommissie van het Nationaal verkeerskundecongres op 5 november de paper ‘Verkeerskundige overwegingen bij ontvlechtingen op autosnelwegen en weggebruikers wegwijs maken’, beloond met de prijs voor de Beste Bijdrage 2015. De prijs is op 5 november uitgereikt tijdens het Nationaal verkeerskundecongres in Zwolle.

Nazorgpakket: Elimineer de 'Burger’

‘Elimineer de burger’. Onder die titel werkt Ferenc van Damme vol vuur voor de provincie Overijssel aan ‘een dialoog met de burger’. Hoe hij dat doet, legde hij uit als keynote speaker op het Nationaal verkeerskundecongres in Zwolle. Voor de NVC-congresdeelnemers en ook voor niet-deelnemers stelde van Damme een nazorgpakket samen. Dit geeft munitie om de ‘Burger te elimineren’. Anders gezegd: 'Handvatten om betere keuzes te maken.' Het nazorgpakket bestaat uit:

VOLG HET NIEUWS

 

 @NVC2017

 

 #NVC2017

 

 Nationaal verkeerskundecongres

 

 

 

SPONSORS 2017

Afbeelding 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

 

 @NVC2017

 

 #NVC2017

 

 Nationaal verkeerskundecongres