Nationaal Verkeerskundecongres 2024 2

<span>Arnhems mobiliteitsplan uitgelicht op Nationaal Verkeerskundecongres</span>

Arnhems mobiliteitsplan uitgelicht op Nationaal Verkeerskundecongres

Hoe is het Arnhems mobiliteitsplan tot stand gekomen? Welke maatregelen en effecten zijn er? Wat leren we hiervan? Op het Nationaal Verkeerskundecongres gaan we dieper in op het plan waarmee Arnhem werkt aan een duurzame en toegankelijke stad, met als doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Het plan zet in op het stimuleren van lopen en fietsen, onder meer door de infrastructuur te verbeteren en veilige routes te creëren. Daarnaast speelt het openbaar vervoer een grote rol, met de uitbreiding van de trolleybuslijnen als belangrijke maatregel. Ook wordt gewerkt aan de invoering van deelmobiliteit en slimme verkeersoplossingen om de doorstroming te verbeteren en de drukte in de binnenstad te verminderen.

Een ander belangrijk onderdeel van het plan is de toegankelijkheid voor verschillende doelgroepen, zoals ouderen en mensen met een beperking. Het doel is om een stad te creëren waar iedereen zich veilig en gemakkelijk kan verplaatsen. Verder worden maatregelen genomen om autoverkeer in de binnenstad terug te dringen, zodat er meer ruimte komt voor voetgangers, fietsers en groen.

Wil je meer weten over het mobiliteitsplan van Arnhem? De stad is dit jaar gastheer van het Nationaal Verkeerskundecongres, dat op 7 november plaatsvindt. Tijdens het congres is er een speciale sessie waarin dit plan en de eerste resultaten uitgebreid aan bod komen. 

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven